Рай за игра с гранули Melos

Сърцето на града сега е дом на модерна детска площадка с висококачествено обезопасяване, направено от цветни Melos EPDM гранули.

В София, столицата на България, на 1 юни 2013 г. бе открита много специална детска площадка. По покана на Azbukari, принцеса Софи, съпругата на британския принц Едуард, посети новоизградената детска площадка на 24 юни 2013 г.

В допълнение към естествената околна среда, Южният парк, вторият по големина зелен рекреационен район в София, предлага нова площадка за деца с увреждания за децата на града. Българската благотворителна организация “Азбукари” търси дарения, както и компании, които ще могат да подкрепят реализацията на проекта. Освен турски производител на скелета и многобройни дарители от региона, Melos GmbH (Германия) също направи своя принос. Производителят на гранули от синтетичен каучук от Долна Саксония спонсорира обезопасяването на пода на детската площадка.

В рамките на четири седмици на площ от повече от 350 квадратни метра е създаден колоритен детски рай. По време на строителната фаза в София на бетонни основи са обработени общо 10 тона SBR и 3,5 тона цветни EPDM гранули. Специално за този проект, Мелос е изпратил един от своите инженери в София, за да контролира работата на място и да подкрепи преработвателните компании с професионалните си познания.