Разширяват парк "Възраждане" с още 25 дка,, изграждат аквапарк

 

Фотограф: Столична община

Готов е идейният проект за разширяване на парк "Възраждане" с още 25 дка, като върху 6.6 дка ще бъдат изградени аквапарк и басейни с минерална вода, а с 18.2 дка разширяваме парка. Всички съществуващи дървета на терена се запазват, като ще бъдат засадени още над 400 широколистни и иглолистни дървета. Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при представянето на проекта заедно с председателя на Столичния общински съвет Елен Герджиков и изпълнителния-директор на "Софийски имоти" Димитър Шивачев.
Проектът е направен така, че да покрие нуждите на деца и възрастни и да се превърне в една семейна зона, в която всеки може да открие своя начин да прекара пълноценно свободното си време.
В аквапарка се разполагат 5 открити басейна, като основен акцент е детският басейн с дълбочина 15 см и площ 684 кв.м. В него е разположено водно-игрово съоръжение с 3 пързалки за спускане и множество игрови атракциони. Освен него има още: детски басейн с дълбочина 60 см, бебешки басейн с дълбочина 20 см, развлекателен басейн с дълбочина 140 см и площ 300 кв.м. Предвижда се и хидромасажен басейн с дълбочина 90 см и площ 44 кв. м. Проектът предвижда и две водни пързалки. Ще има заведение за бързо хранене.
Обектът след завършването му ще се управлява от общинското дружество, каза кметът Фандъкова.
Предвижда се аквапаркът да бъде завършен в края на 2019 г. Предварителните оценки на инвестицията, която ще направи общинското дружество "Софийски имоти", в изграждането на парка и аквапарка, е 9.5 млн. лв. Част от средствата се осигуряват от управлението на общинската собственост, а друга - ще бъде финансирана чрез заем от Фонда за градско развитие съм ОП "Региони в растеж".
-
Фотограф: Столична община
 
Източник: infrastructure.bg